PRISON AFFAIR (ŠPA: egg punk) + DEZINFORMACIJE (HR: egg punk) + HAEXLER (NEM: powerviolence)


SOBOTA – 06. 04. 2024

Poglej na Facebook

Mini turneja španskih Prison Affair in Dezinformacije iz Zagreba. Prison Affair prihajajo na balkan 𝐄𝐊𝐒𝐊𝐋𝐔𝐙𝐈𝐕𝐍𝐎
za koncert pri nas (v MKNŽju) ter v AKC Attack v Zagrebu. + v soboto se koncertnemu programu pridružujejo še nemški grindcore Heaxler,
katerim so last minute odpovedali koncert in so si želeli igrati pri nas. To bo torej nekakšna čudna mešanica egg punka in grindcora, zaradi česar pa bo mogoče koncert še boljši!

𝙉𝙚 𝙯𝙖𝙢𝙪𝙙𝙞𝙩𝙚!!!

𝐏𝐫𝐢𝐬𝐨𝐧 𝐚𝐟𝐟𝐚𝐢𝐫 so katalonski egg/weirdo punk trio, nastal med karanteno. V šali so nastale zgodbe o tem, kako se je Mark Winter (The Coneheads, Liquids, CCTV,…) preselil v Barcelono in tam ustanovil ta band. Ideja sploh ni tako absurdna, saj je vpliv punka iz Indiane še kako opazen, toliko bolj pri starejših komadih. Gre skratka za zabaven synth punk z vokalom, ki včasih spominja na risane junake, drugič pa je bolj hladen in robotski. Glasba idealna za poplesavanje in razvrat pred odrom ter dokaz, da je punk lahko veliko več kot trdi kitarski zvoki.

𝐃𝐞𝐳𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 je nov egg punk band iz Zagreba. Letos januarja so izdali prvi album, 6 catchy komadov, ki jih težko spraviš z glave. Skupina si nekatere člane deli tudi z bandom Left To Starve, ki so pri nas igrali decembra 2023. Dezinformacije šele dobro začenjajo svojo glasbeno pot, za seboj imajo 3 koncerte, januarja jih je gostila (najboljša) Jalla Jalla, kamor se je odpravila tudi MKNŽ strokovna ekipa, a je koncert žal zamudila. Vajo ponovimo aprila, pridite zgodaj, da jih ujamete.
Ps: pesem “Kanta za smeče” je bila prejšnji teden RŠ hit.

𝗛𝗮𝗲𝘅𝗹𝗲𝗿 so powerviolence/grind bend iz Leipziga, ustanovljen leta 2019. Do sedaj so izdali dva EP-ja,
zadnjega novembra 2022 po imenu ”Wage, Work”, ki je bil izdan s pomočjo 15ih DIY glasbenih založb iz 9ih držav in
opisuje gnus delavnega sveta pod kapitalizmom.

https://haexler.bandcamp.com/

Vstopnina: 10€