JIMMY BARKA EXPERIENCE @MKNŽ


PETEK – 08. 12. 2023

Poglej na Facebook

JBE je projekt treh veteranov slovenske glasbene scene, s katerim se skušajo izogniti vsem pastem pričakovanj ustaljenih navez didžej-glasbenik in se tako odmikajo od dokaj linearne ideje inštrumentacije na didžejevsko podlago. Muziciranja se raje lotijo kot kombo, kot ustroj enakopravnih vlog in nalog. Tako nastaja kolaž raznovrstne godbe od funka, brejkov, afra pa vse do balkanskih izrazov in rocka. Na koncu pridemo do hektične mešanice in divje, toda ubrane vožnje od Peruja do Bakuja.
Skupina je po albumu Old News in mini albumu Stolen Boats maja 2019 izdala klasičen EP oziroma malo ploščo Three Piece Puzzle.
EP Three Piece Puzzle je plod principa, ki ga trojec gnete, pili in izpopolnjuje vse od svojih začetkov. Je izid eksplicitno kolažnega pristopa k ustvarjanju, glasbeni kosi nastajajo z včasih grobim, drugič finim sestavljanjem koščkov, fragmentov ali semplov v divjo sestavljanko vrtoglave dinamike in nepredvidljivih ovinkov. Gradivo se skozi muziciranje, vaje in nastope neprestano spreminja, lika, razmetava in obrača, na novem EP vsaj deloma v smeri klasičnih »komadovskih«,
kompaktnih struktur.
Igrajo:
Borka & Bakto – gramofoni
Marjan Stanić – bobni in tolkala

&t=1280s

Vstop = 10€