HIPPIE DEATH CULT [psych/doom/stoner-USA], KORMORANA [stoner/sludge-Slo]


SOBOTA – 25. 11. 2023

Poglej na Facebook

HIPPIE DEATH CULT (psychadelic/stoner rock – USA)

Skupina Hippie Death Cult je opisana kot “potovanje skozi predrznega in zmagoslavnega umetniškega izražanja, raziskovanja ter odkrivanja” na področju psihedelije in težkega rock n’ rolla. V letih formiranja je skupina prešla iz štiričlanske zasedbe v bolj soroden power trio, ki ga sestavljajo kitarist Eddie Brnabic, vokalistka/basistka Laura Phillips in bobnar Ryan Moore. Leta 2019 so podpisali pogodbo z založbo Cursed Tongue Records, pri kateri so izdali album “111”, nato pa leta 2021 podpisali pogodbo z založbo Heavy Psych Sounds Records, pri kateri so izdali albuma “Circle of Days” in Doom Sessions Vol.5 s sorodno zasedbo High Reeper. Oba dolgometražca sta bila deležna mednarodnega priznanja kritikov, hkrati pa sta debitirala na prvem mestu lestvice Doom Charts. Skupina je znana tudi po svojih energičnih in strastnih odrskih nastopih, saj je poleg turnej po vsej zahodni obali in jugozahodu ZDA nastopila na številnih razprodanih koncertih v domačem mestu Portland v Oregonu. Oktobra se Hippie Death Cult odpravljajo na evropsko turnejo, 20. oktobra pa izide njihov tretji dolgometražec “Helichrysum”.

https://www.hippiedeathcultband.com
https://hippiedeathcult.bandcamp.com

https://www.facebook.com/hippiedeathcultband
https://instagram.com/hippiedeathcultband?igshid=NGVhN2U2NjQ0Yg==

KORMORANA (stoner/sludge – Slo)

Na začetku pomladi, leta 2016 so pri nas igrali prvič in nam odtlej ostali v najboljšem spominu in pričakovanju na naslednjič.

Po 7 letih bo na naše konce torej ponovno priletel ptič, zasnovan na Novomeških tleh, sestavljen iz postave 3 mladeničev: Matej Počervina – vokal (tudi bend Stepa), kitara, Lenart Merlin-bas (Mrfy), Maksim Špelko – bobni (U$IŁ)

Njihova zvrst je zmes stoner in sludge metala s primesmi dooma, sami pa žanr imenujejo psychadelic thrash. Njihovo premoženje predstavlja EP Ura: , nova plata pa se že marinira!

Afterparty RŠ: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=MTpSiAqcTJM&ab_channel=Radio%C5%A0tudent

Spotiči:

Vstop: 10€