HARRIES’89 (NL: punk rock), HARRY (SLO: punk rock)


PETEK – 27. 10. 2023

Poglej na Facebook

HARRIES ’89
Vse se je začelo leta 1989. Harrie Harrie in Harrie Lee sta odšla v umazano klet v mestu ob Arnhemu, da bi postavila temelje za “The Harries”. V naslednjih mesecih je bilo odigranih veliko nastopov nato pa je sledil dolgo pričakovani izid prvega albuma “Dedicated to Werner”. Leta 1994 so se v kombi odpravili v 10 dežel, 8 tedensko turnejo po Evropi, da bi tam predstavili nov album “The thing that sticks with you”, izdan na zloglasni nemški punkrock založbi Nasty Vinyl. Sledilo je še nekaj turnej in izdaj. Leta 1996 so pobirali svoje inštrumente, zaposlili nove člane in tri dni zapored igrali non-stop punkrock. Z zvokom današnjega časa se vračajo spomini na skupine, kot so Ramones (energija), Buzzcocks (melodija), Toy Dolls (humor). Skupina to novo obdobje v svoji zgodovini zaznamuje z novim imenom. Harries’89. Novo? Ne čisto. Številka 89 se nanaša na leto, ko se je vse začelo.
Potem ko so igrali na več koncertih in imeli ideje za nove skladbe, so posneli nova albuma, ki se oba imenujeta “Ready for you”. Po 4 letih se zopet vračajo v MKNŽ, ponovno v družbi s slovenskim bandom Harry.

&t=613s
https://www.youtube.com/user/Harries89

HARRY
Harry, 3 fantje iz Ajdovščine, melodični punk- rock bend, ki je nastal 2002 pod vplivom skupin kot so Bad Religion, Propaghandi, Satanic Surfers , … , iz močne lokalne hard core scene. Matej, David in Simon stvari počnejo na »DIY« (»Naredi sam«) način in igrajo punk -rock s ščepcem hard cora naravnost iz srca in manifestirajo kritične družbeno – politične situacije in osebne poglede na svet, se borijo proti apatiji ljudi, neznanju in strahu v družbi. Samo igranje glasbe jim predstavlja pobeg od njihovega vsakdanjega življenja in pridobivanje moči za boljši jutri!
Harry je bil vedno »D.I.Y.« projekt 3 fantov iz Ajdovščine in tak ostaja vse do danes.

https://harrymusic.bandcamp.com/…
&t=891s